TEXT JOHN EDWARDS

EEN MODULAIRE
BENADERING

VAN BOUWEN

HOE EEN STEEDS BREDER PUBLIEK DE VOORDELEN
LEERT KENNEN VAN PREFAB

“30% lagere projectkosten en 40% snellere oplevering.”

Bron: European Construction Sector Observatory

  • HUUB WANDERS

    ALGEMEEN DIRECTEUR WANDERS MOBIELE CHALETS

  • THOMAS ZIEGLER

    ALGEMEEN DIRECTEUR HEINKEL KG MODULBAU UND FAHR ZEUGBAU

  • YVAN OSTYN

    EIGENAAR VERANCLASSIC

‘MODULAIR BOUWEN’ BESTAAT UIT HET PREFABRICEREN VAN GEBOUWDELEN DIE OP DE BOUWPLAATS WORDEN AFGELEVERD EN DAAR VERDER VERWERKT WORDEN. DOOR TECHNOLOGIE GEDREVEN STANDAARDISATIE EN INDUSTRIALISATIE VAN BOUWPROCESSEN EN BOUWEN BUITEN DE BOUWPLAATS LEIDEN VOLGENS ONDERZOEK VAN DE EUROPESE COMMISSIE TOT “30% LAGERE PROJECTKOSTEN EN 40% KORTERE PLEVERTERMIJNEN.” DEZE AANPAK WORDT STEEDS MEER UITGEROLD OP ALLERLEI VERSCHILLENDE GEBIEDEN VAN DE BOUW. HET BOUW- EN AFWERKINGSNIVEAU IS GELIJK AAN DAT VAN ‘GEWONE’ BOUWWERKEN. DRIE TRESPA-KLANTEN DELEN HUN ERVARINGEN EN VERWACHTINGEN
MET BETREKKING TOT MODULAIR BOUWEN EN LEGGEN UIT WAAR VOLGENS HEN DE VOORDELEN LIGGEN.

“We passen een modulaire benadering toe voor alle producten die wij bouwen.”

Huub Wanders, Algemeen Directeur Wanders, Mobiele Chalets

WANDERS MOBIELE CHALETS

“Wanders Mobile Chalets is een van de grootste producenten van hoogwaardige en luxe recreatiewoningen, mantelzorgwoningen en caravans op maat in Nederland. Jaarlijks leveren wij zo’n 400 woningen aan vakantieparken in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland en aan individuele klanten. De gebouwen kunnen op maat, op basis van de voorkeuren van de klant, of in serie worden gemaakt. Wanders levert het gebouw compleet met de volledige inrichting, zoals de keuken, badkamers, toiletten, inbouwkasten, enzovoort.”

“Voor al onze klanten passen wij een modulaire benadering toe. De onderdelen worden op locatie samengevoegd om woningen met één of meer verdiepingen te realiseren. Omdat alles in een gecontroleerde omgeving wordt geprefabriceerd, hoeft het bouwproces niet lang te duren, worden eventuele verstoringen voor de bewoners, geluidsoverlast en CO2-uitstoot op de locatie tot het minimum beperkt en wordt er snel geleverd, met korte levertijden. Slecht weer of vorst zijn niet van invloed op de werktijden of de kwaliteit van het product. Dankzij de snelheid en andere voordelen van deze aanpak kunnen wij onze diensten nu zelfs aanbieden voor de reguliere woningmarkt, zoals kleinere starterswoningen.”

“We gebruiken Trespa®-producten voor de gevels. Dit type gevelbekleding is uitermate geschikt voor woningen met een eigentijdse vormgeving, met een strakke belijning. Er is slechts minimaal onderhoud nodig om te zorgen dat de gebouwen hun kleuren en contouren zonder zichtbare tekenen van slijtage behouden. Voor ons zijn de producten van Trespa® praktisch, omdat ze ons helpen een strak ontwerp te realiseren en schilderen niet nodig is.”

Wanders Mobiele Chalets, Droompark Bad Hoophuizen in the Nederland

“Al met al zijn de uiteenlopende architectonische mogelijkheden de belangrijkste reden waarom wij producten van Trespa® gebruiken.”

Thomas Ziegler, algemeen directeur van Heinkel KG Modulbau und Fahrzeugbau

HEINKEL KG MODULBAU UND FAHRZEUGBAU

“Wij produceren modulaire ruimtes en werken voor alle zorgsectoren, evenals voor de industrie en voor gemeenten. Met onze modulaire bouwmethode realiseren we de inrichting van laboratoria en operatiekamers waar een hoog niveau van hygiëne en bestendigheid tegen allerlei belastingen vereist is, evenals hoogwaardige, onderhoudsvrije gevels die bestand moeten zijn tegen mechanische belastingen. De factor tijd en het hoge kwaliteitsniveau waren voor ons doorslaggevend bij de beslissing om tot modulair bouwen over te gaan. Door deze manier van werken kunnen we tevens de uitstoot op de bouwplaats tijdens het monteren van prefab modulaire ruimtes minimaliseren. Met name bij de bouw van klinieken en in de zorgsector in het algemeen wordt dit gewaardeerd. We zien dat modulair bouwen niet langer uitsluitend wordt gebruikt voor uniforme rijtjeshuizen, maar ook voor meer luxe projecten met een grootsere uitstraling.”

“Gevelbekleding wordt exact op dezelfde manier toegepast als bij ‘traditioneel’ bouwen. We gebruiken regelmatig Trespa® Meteon® voor gevels en Trespa® TopLab® voor de binneninrichting van constructies van militaire kwaliteit, waar hygiëne essentieel is, en voor het beschermen van muren die blootgesteld zijn aan intensief gebruik, zoals de gangen van klinieken, scholen en kinderdagverblijven. Al met al zijn de vele architectonische opties en de lage onderhoudsbehoefte de belangrijkste redenen waarom wij producten van Trespa gebruiken.”

Heinkel KG Modulbau und Fahrzeugbau, Netwerkcontrolecentrum van Netze ED GmbH

VeranClassic, Pool house in Belgium

“Een gebouw van 70 tot 100 m2 kunnen we in twee tot vijf dagen opleveren.”

Yvan Ostyn, eigenaar Veranclassic

VERANCLASSIC

“We zijn begonnen als serrebouwer en zijn nu gespecialiseerd in bewoonbare ruimtes die grenzen aan woningen, zoals poolhouses en andere bijgebouwen. Deze zijn in de loop der jaren van vooral technische ruimtes uitgegroeid naar ruimtes waar mensen gasten kunnen ontvangen en onderhouden, zelf quality time kunnen doorbrengen of oudere familieleden kunnen laten wonen. Onze gebouwen worden ook vaak als kantoor- of behandelruimte gebruikt. De eisen die aan dergelijke ruimtes worden gesteld, bijvoorbeeld op het gebied van isolatie, zijn te vergelijken met de eisen die mensen aan hun eigen woning stellen.”

“De bouwkundige elementen die nodig zijn om onze unieke gebouwen te creëren, worden deels gerealiseerd in onze werkplaatsen, waar we een modulaire benadering toepassen. We brengen deze prefab-componenten naar de locatie waar het gebouw wordt geïnstalleerd. De bouwsnelheid is voor ons het belangrijkste voordeel. We kunnen een gebouw van 70 tot 100 m2 binnen twee tot vijf dagen opleveren. In het verleden hadden klanten twee of drie maanden lang heel veel materiaal in de tuin staan en bouwvakkers over de vloer, omdat de gebouwen laagsgewijs opgetrokken werden en er veel verschillende disciplines nodig waren. Door zoveel mogelijk buiten de locatie voor te bereiden, besparen we veel tijd.”

“Onze klanten waarderen de producten van Trespa, omdat de gebouwen hiermee een mooie afwerking en een strakke en tijdloze uitstraling krijgen en er bijna geen onderhoud nodig is. In principe bieden wij meer kwaliteit voor hetzelfde budget.”

TRESPA® DISTRIBUTEUR

“ Veran vroeg ons om een materiaal dat lang meegaat en robuust is.”

Frank Balcaen, Cras. Trespa® distributeur voor de Belgische markt

“Veran vroeg ons om een materiaal dat lang meegaat en robuust is, met garantie wordt geleverd, en een oppervlaktelaag heeft die niet aan slijtage onderhevig is, hoge UV-bestendigheid heeft en gemakkelijk te reinigen is. Voor hen was belangrijk dat ze zich na het installeren geen zorgen meer hoefden te maken over dit materiaal. Daarom stelden wij voor producten van Trespa te gebruiken, omdat deze aan alle eisen voldoen, zeer gemakkelijk te bewerken zijn en veelzijdig gebruikt kunnen worden.

Wij verkopen niet alleen producten van Trespa als los materiaal, maar ook als onderdeel van een totaalconcept. We zorgen ervoor dat de mensen die ermee werken alle mogelijkheden, technieken en gereedschappen kennen die nodig zijn voor het installeren. De reacties zijn positief: Trespa ®-platen laten zich snel verwerken, hebben een goede reputatie en er is weinig afval dankzij de slimme maatvoering.”

Video
Contact

Send

E-card

Your name

Your e-mail address

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

1